Crisis dreigt bij Energica

| |

Het Italiaanse elektrische motorfietsenmerk Energica verkeert in een zorgwekkende situatie. Volgens berichten is er een crisis gaande bij het bedrijf. Werknemers zijn in staking en hun toekomst is onzeker. Ze worden momenteel betaald via een solidariteitscontract van de Italiaanse sociale zekerheid, maar dat loopt binnenkort af. Leidinggevenden zijn uit het magazijn gezet na een schuldregeling.

Amerikaanse overheid overweegt verbod op verkoop Chinese motorfietsen

Recente vergaderingen tussen werknemers, de regionale overheid en het bestuur van Energica hebben de situatie alleen maar verslechterd. De CEO heeft aangegeven dat het bestuur zou beslissen of ze de productie konden voortzetten of dat een gerechtelijke liquidatieprocedure noodzakelijk was. De overheid zet druk om de werknemers te beschermen tegen een mogelijk faillissement.

Energica is niet het enige elektrische motorfietsmerk dat het moeilijk heeft. Verschillende startups in deze sector zijn recent failliet gegaan of overgenomen. Het lijkt erop dat de markt voor elektrische motorfietsen nog niet klaar is om winstgevend te zijn voor fabrikanten, ondanks investeringen en innovatie.

Als de berichten over Energica kloppen, ziet de toekomst er somber uit voor het merk. Het is afwachten of en hoe het bedrijf zal reageren op vragen over de huidige crisis en dreigende sluiting.

Het bericht Crisis dreigt bij Energica verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Interceptor Bear 650: Nieuwe Royal Enfield-scrambler

2025 Honda CB1000 Hornet (SP): Streetfighter met Fireblade-power

Volgende