Maak je klaar voor de Kawasaki Versys 1100!

| |

Kawasaki lijkt klaar te zijn om zijn viercilinder crossover een boost te geven, want het nieuws gaat rond dat er binnenkort een nieuwe Versys 1100 op de markt zal komen.

Deze hint komt van Motorcycle.com. Dat heeft naar verluidt papierwerk gevonden dat in Australië is ingediend en dat wijst op het nieuwe model – specifiek een nieuwe Versys 1100 S.

Met een 1100cc-blok verwachten we een lichte stijging in vermogen, misschien, maar verwacht niet te veel. Hoewel we de motoren in de showrooms steeds groter zien worden, is de reden daarvoor niet dat de fabrikanten ons meer inhoud willen geven. Het is vaak een compensatie voor nieuwe emissiewetgeving. Door die wetgeving wordt bij een gelijkblijvend blok het vermogen minder. En dat is niet alleen in Europa aan de hand.

Wat kunnen we verder nog verwachten? Bijna zeker (of stille hoop) zal Kawasaki de optie toevoegen voor radargestuurde cruise control en dodehoekdetectie, aangezien dit steeds meer de standaard wordt voor toptoermodellen. Er zal bijna zeker ook een ander model komen dat het equivalent is van de huidige SE GT, met hoogwaardige elektrische vering en koffers als standaard. En de styling zal waarschijnlijk veranderen.

Met de aankomende beursseizoen kun je waarschijnlijk binnenkort meer gelekte informatie verwachten. Ze zullen deze motor door emissietests moeten loodsen, dus op een lek van de CARB (papierwerk van de California Air Resource Board) zullen we waarschijnlijk slechts enkele weken hoeven te wachten.

Het bericht Maak je klaar voor de Kawasaki Versys 1100! verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Ducati 916 RS van Michaël Paquay geveild voor €68.500

Klassieke motoren in Singapore bedreigd door milieubeleid

Volgende