Kawasaki demonstreert publiek ’s werelds eerste waterstof-motorfiets

| |

Op 20 juli voerde Kawasaki Motors de wereldprimeur uit van een openbare demonstratierit met een waterstofverbrandingsmotor (ICE) op een motorfiets. Dit was de eerste keer dat een massaproducent van motorfietsen dit deed, op het Suzuka Circuit in Suzuka City, Japan.

De waterstofmotor was ontworpen en gebouwd als onderdeel van onderzoek dat in maart 2023 was begonnen, met testritten vanaf dit jaar, culminerend in de publieke demonstratierit. Geïnstalleerd in de machine is een waterstofmotor die is gebaseerd op de 998cc-vier-in-lijn compressormotor uit de Kawasaki Ninja H2, met aanpassingen om directe injectie van waterstofbrandstof in de cilinders mogelijk te maken. Het rijwielgedeelte van de motorfiets was ontworpen om waterstofbrandstofhouders en een waterstoftoevoersysteem aan boord te kunnen herbergen.

Waterstofverbrandingsmotoren op motorfietsen rijden op waterstofverbranding, wat het gebrom en de bonkende sensatie produceert die rijders ervaren bij het geven van gas, terwijl er hoofdzakelijk water wordt uitgestoten.

Als onderdeel van hun koolstofneutrale initiatief voert Kawasaki Motors momenteel onderzoek en ontwikkeling uit met als doel om begin jaren 2030 een functionele waterstofverbrandingsmotor op een motorfiets te realiseren als één van de koolstofneutrale opties voor motorrijders.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid en Z 7 Hybrid testevent: Energieboost

Kawasaki Motors is volledig lid van HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), een onderzoeksverband gericht op waterstoftechnologie die actief fundamenteel onderzoek doet naar waterstofmotoren, waterstoftankstations en brandstoftoevoersystemen om waterstofaangedreven kleine voertuigen, waaronder motorfietsen, te produceren.

Om het Kawasaki-merk verder te versterken, zal Kawasaki producten en diensten leveren die voldoen aan de behoeften van klanten en de samenleving, waaronder inspanningen om koolstofneutraliteit te bereiken, terwijl ze zich inzetten om alle mogelijkheden te onderzoeken om het geluk en de vreugde van allen wier leven Kawasaki raakt, na te streven.

Het bericht Kawasaki demonstreert publiek ’s werelds eerste waterstof-motorfiets verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Magnolia 4: Dure low-tech motorfiets voor hi-tech prijs

Y-AMT: Yamaha maakt automaat van handgeschakelde modellen

Volgende