2025 Aprilia Tuono V4: gevleugelde prestaties?

| |

Volgens spyshots zal Aprilia mogelijk al in 2025 een nieuwe Tuono V4 presenteren met een opvallend gewijzigd uiterlijk en verbeterde aerodynamica. Het meest in het oog springende nieuwe element zijn de geïntegreerde vleugels, geïnspireerd op de RSV4 Ex3ma en RS-GP MotoGP machine. Deze vleugels moeten voor meer neerwaartse druk zorgen.

Naast de vleugels krijgt de nieuwe Tuono V4 ook een vernieuwde achterkant, afgeleid van de RSV4. De geïntegreerde knipperlichten maken de overgang naar een circuitversie eenvoudiger.

Hoewel motor en frame op het eerste gezicht ongewijzigd lijken, heeft Aprilia waarschijnlijk updates doorgevoerd om de prestaties te verbeteren en te voldoen aan de Euro 5+ emissienorm. Er wordt gespeculeerd dat het vermogen omhoog gaat om te kunnen concurreren met andere hypernakeds.

De spyshots tonen twee versies: een race-georiënteerde uitvoering met Öhlins semi-actieve vering en een meer op de openbare weg gerichte variant. Aprilia heeft nog niets officieel bevestigd, maar de onthulling zal naar verwachting plaatsvinden op de EICMA motorshow in november 2024.

Het bericht 2025 Aprilia Tuono V4: gevleugelde prestaties? verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Morbidelli C 1002 V: Chinese krachtpatser